Licentiate in Chemistry (Federal Institute of São Paulo, 2016), Master in Science and Technology/Chemistry (Federal University of ABC, 2019), and Doctorate in Science and Technology/Analytical Chemistry (2024) under a cotutelle agreement between the Federal University of ABC and the University of Zaragoza (Spain). She carried out a PhD research internship in the “Rapid Methods of Analysis with Spectroscopic Techniques” group at the University of Zaragoza. She is currently a collaborating researcher at UFABC and a Scholarship Brazilian Knowledge Grant holder CNPq - Level 1.

Possui licenciatura em Química pelo Instituto Federal de São Paulo (2016), mestrado em Ciência e Tecnologia/Química pela Universidade Federal do ABC (2019) e doutorado em Ciência e Tecnologia/Química Analítica (2024), realizado em regime de cotutela entre a Universidade Federal do ABC e a Universidad de Zaragoza (Espanha). Realizou estágio de doutorado no grupo “Métodos de Análisis Rápidos con Técnicas Espectroscópicas” da Universidad de Zaragoza. Atualmente é pesquisadora colaboradora na UFABC e Bolsista de Bolsa Conhecimento Brasil do CNPq - Nível 1

Research area

Analytical Chemistry, with emphasis on inductively coupled plasma mass spectrometry (ICP-MS) and single particle ICP-MS (SP-ICP-MS) techniques. Line of research mainly focuses on the following topics: determination of trace and potentially toxic elements in biological, plant, and food samples; studies on biomonitoring; biofortification of edible plants with essential elements; synthesis and characterization of nanomaterials; and the application of metallic nanoparticles in agriculture and food.

Área de pesquisa

Atua na área de Química Analítica, com ênfase nas técnicas de espectrometria de massas com plasma indutivamente acoplado (ICP-MS) e single particle-ICP-MS (SP-ICP-MS). Atua principalmente nos seguintes temas: determinação de elementos traço e elementos potencialmente tóxicos em amostras biológicas, plantas e alimentos; estudos de biomonitoramento, biofortificação de plantas comestíveis com elementos essenciais; síntese e caracterização de nanomateriais; e nanopartículas metálicas aplicadas à agricultura e a alimentos.

Disponível para orientação: SIM

Available to supervision: YES